עמוד הבית / שאיבה ומשאבות הנקה / טיפול ואחסון חלב אם שאוב

טיפול ואחסון חלב אם שאוב

 טיפול בחלב אם
1. לפני כל טיפול בחלב אם יש לרחוץ ידיים היטב.
2. את החלב יש לאחסן בכלי אטום וסטרילי. הכלים המומליצים הם בקבוק זכוכית או שקית אחסון
    חלב יעודית. בקירור לחלב יש נטיה להתפרק , השומן לא ידבק לזכוכית ובכל נבטיח בשימוש שהחלב לא יאבד
    מהרכיבים שלו.
3. אפשר לערבב חלב הנשאב בזמנים שונים רק לאחר שקורר במקרר והגיע לאותה טמפרטורה לפני האיחוד.
4. עדיף לאחסן את החלב השאוב בכמיות  המתאימות לכמות אותה התינוק שלנו צורך ובכך לצמצם אפשרות
    שנחמם יותר חלב ממה שהתינוק שלנו צריך.
5. חשוב להקפיד לסמן על הכלי את תאריך השאיבה  ואת כמות החלב המאוחסנת כדי להמנע מזריקת חלב.
אחסון החלב השאוב
1. חלב אם טרי ניתן להשאיר עד 8 שעות בטמפרטורות חדר של עד 20 מעלות צלזיוס ועד 4 שעות בטמפרטורת חדר של בין  22-25 מעלות צלזיוס.
2. חלב אם שאוב טרי ניתן לשמור במקרר לתקופה של עד 8 ימים.
3. חלב אם שאוב בהקפאה ניתן לשמור 3-4 חודשים רק במידה ודלת הפריזר נפרדת מדלת המקרר. במקררים בהם דלת הפריזר נמצאת בתוך
    המקרר (כמו המקררים שהיו נפוצים בעבר) ניתן לאחזן את החלב לשבועיים לערך בגלל שינויי טמפרטורה תכופים הנגרמים מפתיחה חוזרת של דלת        המקרר.
4. הקפאה עמוקה בטמפרטורה של -19 מעלות ניתן לאחסן את החלב לתקופה  6 חודשים ויותר.
5. בין אם בחרת לאחסן את החלב במקרר או בין אם במקפיא יש להקפיד להניח אותו עמוק ככל הניתן וקרוב לגב
    המקרר כדי שלא יושפע משינוי טמפרטורה בעת פתיחת הדלת.
6. חלב שאוב ניתן לשמור בצידנית עם קרחון לכ 24 שעות.
הפשרה וחימום חלב
1. חלב אם שהוצא מן המקרר נחמם בתוך כלי עם מים חמים עד שיגיע לטמפרטורת החדר.
2. חלב שאוחסן במקפיא  נוציא שעה לפני השימוש. לאחר ההוצאה ניתן לחמם בכלי עם מים חמים, או
    להפשירו בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
3. במידה ונרצה להפשיר חלב אם לא לשימו מידי נין להעביר אותו למקרר ולהשתמש בו בטווח של 24 שעות מרגע
    העברתו.
4. לא לחמם חלב אם במיקרוגל או במים רותחים.
5. אין לנער חלב אם , אם יש צורך לאחד את השכבות שנפרדו יש לערבב אותו בזהירות על מנת לשמור על הרכיבים
    שלו.
6. יש לבדוק את הטמפרטורה של החלב לפני האכלה. ניתן לבדוק על ידי טפטוף על גב כף היד של המבוגר
    ובכך לוודא שהחלב בטמפרטוקה הנכונה עבור התינוק.
 ***מתוך אתר משרד הבריאות- אחסון והפשרת חלב אם

אודות menikotteam