הסיכון העיקרי לאכילת סושי ודגים נעים נובע מהחשש לזיהומים והרעלות מזון, בעיקר כתוצאה מהגיינה לא מספקת וחומרי גלם לא איכותיים. אך אם מקפידים לאכול סושי במקומות מוכרים, נקיים ונמנעים מדגים עתירי כספית לא אמורה להיות בעייה להניק.
האם מסוכן לאכול סושי בהנקה?
הסיכון העיקרי נמצא בחיידקים וחומרים העלולים לגרום לזיהום ולסכן את בריאותך כאדם ולא בהכרח בהקשר של ההנקה.
אילו סוגי חיידקים יש :
ליסטריה: חיידק העלול להימצא בדגים נאים ועלול לגרום לזיהום חמור. למרות שהסיכון נמוך, הוא עדיין קיים.
סלמונלה: חיידק נוסף העלול להימצא במזון נא ולגרום להרעלת מזון.
אניסאקיס: פרזיט הנמצא בדגים נאים שעלול לגרום לזיהומים במערכת העיכול.
מתכות כבדות ודגים עתירי כספית : כספית היא מתכת רעילה שיכולה לעבור לתינוק דרך חלב האם. כספית נוטה להצטבר במוח ובמערכת העצבים המרכזית. חשיפה לכספית בגיל מוקדם עלולה לפגוע בהתפתחות הקוגניטיבית והמוטורית של התינוק. על פי משרד הבריאות דגים כגון כריש, חרב, סוגי מקרל, ליבנה וטונה לבנה עלולים להכיל כספית ברמה גבוהה.
מעבר לחיידקים, בתקופה שלאחר הלידה יש ירידה מסוימת במערכת החיסונית של האם. לוקח מספר שבועות עד שהיא מתאוששת ולכן הדעות חלוקות אם צריך להמתין עד להתייצבות המערכת החיסונית לפני שמתחילים עם הסושי או לא.
חשוב להבין שהסכנה כביכול של אכילת סושי בהריון היא אינה סכנה לתינוק, הסיכון העיקרי הוא שהאמא תקבל זיהום וכתוצאה מזה עלולה לסבול מחולשה ומצב פיזי ירוד שיקשה עליה להניק באופן טבעי ועלול להוביל בירידה בחלב ובהפחתת החלב.
במקרים כאלה של וירוס בטן הרעלת מזון או חיידק בקיבה האמא תוכל להמשיך להניק את התינוק ולספק לו את המזון הנחוץ לו.
טיפים לסושי בהנקה
העדיפי דגים עם רמות נמוכות של כספית, כמו סלמון או סרדינים. יש להימנע מדגים עתירי כספית כמו טונה לבנה או מקרל מלך.
אכלי סושי רק במקומות ידועים ומהימנים שמתחזקים סטנדרטים גבוהים של ניקיון וטריות.
אם יש לך שאלות או דאגות לגבי צריכת סושי בזמן הנקה, התייעצי עם רופא או דיאטנית. הם יכולים לתת לך הנחיות מותאמות אישית על פי מצבך הבריאותי.