כשהתינוק היה ברחם הוא היה בסביבה מימית, נעימה רכה ומוגנת, סביבה של תנועה בזמן שכל צרכיו מולאו מבלי שירגיש איזשהו חסך ברחם. מהרגע שהוא יוצא לאוויר העולם, הוא חווה לראשונה את כוח המשיכה, אינו מרגיש את גבולות גופו, הוא אינו בתנועה קבועה, קולות הרקע השתנו ופתאום הוא חש רעב וכאב.
בתקופת החיים הראשונה, תינוקות מתקשרים עם סביבתם באמצעות בכי. לכן כשהתינוק שלך בוכה, נסי לבדוק מה הוא צריך. אולי חם לו, אולי הטיטול מלא, אולי הוא רעב או שאולי הוא רק זקוק למגע שלך. אל תהססי להרימו ולענות על צורך בסיסי- מגע וסביבה מכילה ומוגנת.
כשתינוקך בוכה ואחרי שבדקת שלא מדובר בטיטול מלוכלך, טמפרטורה שאינה נוחה לתינוק או רעב (שזו הסיבה השכיחה ביותר לבכי) איך תוכלי לעזור לו להירגע?
– אז קודם כל מגע! כבר אמרתי, לא? זה הדבר הבסיסי שהתינוקות שלנו צריכים.
– תנועה – אפשר ורצוי להוסיף למגע תנועה קצבית וקבועה שבאה מהברכיים ולא מהידיים או קפיצה על כדור פיזיו. זכרו! אין לטלטל או לנער את התינוק בחוזקה!!!
– קולות כמו שששש…, רעש מונוטוני
– מציצה – מוצץ (אחרי ביסוס הנקה) או מציצה של אצבע של אחד ההורים.
– עיטוף – מדמה את תחושת הצפיפות והחמימות ברחם.
– שימוש במנשא בד – הדרך הטובה ביותר להיות קרוב לאמא.
זכרו- אינכם מפנקים את תינוקכם, אתם עונים על צרכיו!!! כשהוא בוכה הרימו אותו, בדקו מה מפריע לו, ואם הכל בסדר אולי הוא רק זקוק למגע, לקרבה ולחום של אמא ואבא. גם אנחנו כמבוגרים, זקוקים לעיתים קרובות למגע וחום.