חזיית הנקה היא לא סתם חזייה רגילה, זו חזייה מיוחדת שנועדה לתמוך באמהות מניקות. בניגוד לחזיות סטנדרטיות, לחזיות הנקה יש תכונות כמו פתחי גישה נוחים, רצועות מתכווננות ורצועות נוספות כדי להתאים עצמן לגוף ולהנקה באופן אופטימלי, הן מספקות את הנוחות והתמיכה הדרושה ובמקביל מקלות עליך להניק את התינוק גם תוך כדי תנועה.
סוגי חזיות הנקה
ישנם סוגים שונים של חזיות הנקה המתאימות לצרכים שונים:
חזיית הנקה ללא תפרים: חזיה שעשויה מחתיכת בד אחת ללא תפרים ויותר נעימה על הגוף לחלק מהאמהות, ומציעה חוויה חלקה ונוחה .
Underwire:
חזיות הנקה עם ברזל תחתון, חזיות underwire מספקות תמיכה נוספת למי שצריכה, אבל לרב היא פחות מומלצת כי הברזלים עלולים ליצר לחץ סטאטי על החזה שעלול להוביל לסתימות וחוסר נוחות בשד. אם בכל זאת את מרגישה צורך בשימוש בחזיה עם ברזלים חשוב להוריד אותה כשאת בבית וכמובן לגלות עירנות לכאבים בשד ואדמומיות ולטפל במהרה.
חזיות שינה:
חזיות אלו מיועדות לשימוש לילי ארוך ארוך וממושך, הן רכות ונמתחות, מספקות תמיכה מינימלית אך נוחות מירבית הן נוחות ביעקר אם צריך לשים רפידות לספיגת חלב או אם לא נעימה לך תחושת החיכוך של הפטמה בחולצה שאת ישנה או בבית.
חזיות הנקה ספורטיביות:
מיועדות לאמהות פעילות, חזיות אלה מציעות את התמיכה הדרושה לך במהלך האימונים מבלי להתפשר על נגישות להאכלה וכך את יכולה בעצם להתנהל עם החזיה הזו גם לפני וגם אחרי האימון ועדיין להניק בקלות.
גופיות הנקה
גופיות אלו נוחות לשימוש בבית או מתחת לחולצה רגילה ומגיעות עם חזייה מובנית להנקה קלה. לפעמים נח לשים גופיית הנקה מתחת לחולצה ואז שכמניקים ומרימים את החולצה הגוף שלנו פחות חשוף והגופיה התחתונה מספקת מכסה לבטן ועדיין יש נגישות מלאה להנקה .
איך לבחור חזיית הנקה
בחירת המידה הנכונה היא קריטית לנוחות ותמיכה. חשוב לדעת כי גודל החזה עלול להשתנות משמעותית ביממה השלישית לאחר הלידה כאשר הקולוסטרום הופך לחלב ומתחילה מלאות בשד. כמו כן לאחר מספר שבועות כמות החלב מתאזנת ומשתנה וגודל השד לפעמים משתנה בהתאם.
הנה מספר טיפים חשובים לבחירת חזיית הנקה:
גודל הרצועה- מדדי את היקף ההצלעות, ממש מתחת לשדיים. עגלי למספר השלם הקרוב ביותר.
גודל קאפ- מדדי סביב החלק המלא ביותר של השדיים שלך בקו הפטמות
התאמה- חזיית ההנקה האידיאלית שלך צריכה להתאים היטב אך לא צמודה מדי, ולאפשר מקום לרפידות הנקה ולדינמיות של החזה לפני ואחרי הנקה כאשר הוא מתמלא בחלב.
תמיכה- ודאי שהחזייה מספקת תמיכה טובה, במיוחד אם יש לך חזה גדול יותר שצריך תמיכה.
אופציות הרחבה: הגוף שלך עובר שינויים משמעותיים במהלך ההריון, כולל השדיים שלך. לחזיית הנקה טובה יהיו תכונות כמו וו נוסף ורצועות מתכווננות כדי להתאים את גודל החזיה לשינויים הללו.
בחרי בחזיות עם ווים נוספים כדי להתאים לשינויים במידות.
האם חזיית הנקה משפיעה על ההנקה?
לסוג החזייה שאת לובשת עשויה להיות השפעה על חווית ההנקה שלך וההתאמה שלה לגמרי יכולה להשפיע על הנוחות ועל הקלילות של ההנקות ולעשות את ההבדל.
הנה כמה דרכים שבהן חזייה לא מתאימה עלולה להשפיע על אספקת החלב:
דחיסה והיצרות
חזייה הדוקה מדי עלולה לדחוס את רקמת השד, מה שעלול להוביל לחסימת צינורות חלב או דלקת בשד, שניהם עלולים להשפיע לרעה על אספקת החלב.
מחזור דם
חזיות צמודות יכולות גם להפחית את זרימת הדם לשדיים, דבר חיוני לייצור חלב.
תמיכה לא מספקת
מהצד השני, חזייה שאינה מספקת מספיק תמיכה עלולה להוביל לאי נוחות פיזית, שעלולה לגרום לכן להיות בחוסר נוחות סביב רעיון ההנקה, השד מרגיש כבד ומסורבל הבגדים נראים פחות טוב ויש תחושה לא כייפית.
חוֹמֶר
חזיות העשויות מחומרים סינתטיים עשויות להיות פחות "נושמות", בהנקה יש נטיה להזיע ולעיתים להרטב מדליפות חלב ובשילוב עם חומרים סינטטים זה עלול לגרום לגרד, גירויים וחוסר נוחות כללי.
גורמים פסיכולוגיים
נוחות וקלות יכולות לשחק תפקיד משמעותי בהנקה מוצלחת. אם חזייה גורמת לאי נוחות, היא עלולה ליצור מתח או חרדה סביב הנקה, מה שיכול להיות בעל השפעה הורמונלית על אספקת החלב.
המלצות
1. בחרי בחזיית הריון/הנקה ושאיבה המתאימה לצרכים שלך ומבדים נעימים לגופך.
2. ודאי שקל לפתוח אותה או לפתוח אותה הצידה לצורך הנקה.
3. שקלי לקבל ייעוץ מקצועי בבחירת החזייה כדי להבטיח התאמה נכונה.
4. הקשיבי לגוף שלך. אם חזייה מרגישה צמודה מדי או לא נוחה זה אומר שהיא לא תשמש אותך נאמנה
5. אמנם חזייה היא לא הגורם היחיד שמשפיע על אספקת החלב, אבל לבישת כזו שמתאימה להנקה יכולה לעזור לשמור על אספקת חלב בריאה ולהפוך את חווית ההנקה לנוחה יותר עבורך.
מתי לקנות חזיית הנקה?
העיתוי לרכישת חזיית הנקה יכול להשתנות מאישה לאישה, שכן הוא תלוי בשינויים בגוף ובצורכי הנוחות האישיים. עם זאת, יש כמה הנחיות כלליות שאת יכולה לעקוב אחריהם:
השליש השני
נשים רבות מגלות שהחזה שלהן מתחיל לגדול ולשנות צורה במהלך השליש השני של ההריון. לרוב זה זמן טוב להשקיע בחזיית ההנקה הראשונה שלך.
השליש השלישי
בשליש השלישי, ייתכן שהשדיים שלך גדלו באופן משמעותי, ותהיה לך מושג טוב יותר באיזה גודל תהיה לאחר הלידה. יש מומחים שממליצים להמתין עד לשבוע ה-36 או מאוחר יותר כדי לרכוש חזיות הנקה נוספות, שכן זה ייתן לך התאמה מדויקת יותר לאחר הגעת התינוק.
המלצתנו היא להשתריין על חזיית הנקה שהיא גם חזיית שאיבה וכך תוכלי להשאיר לעצמך את האפשרויות פתוחות לכל מקרה שלא יהיה
לאחר לידה
השדיים שלך ימשיכו להשתנות בשבועות שלאחר הלידה, במיוחד כשהחלב שלך נכנס פנימה. ייתכן שתרצה לחכות עד 2-3 שבועות לאחר הלידה כדי להשקיע בעוד חזיות הנקה, שכן זה יאפשר את אספקת החלב שלך להסדיר ולשד שלך גודל לייצוב. ניתן גם לקנות מראש חזיית הנקה שהיא מספיק גמישה ואלסטית כך שתלך איתך קדימה מההריון לשלב ההנקה עד להתייצבות משק החלב.
טיפים מעשיים
שקלי לקנות חזייה אחת או שתיים בהתחלה ואחר כך יותר ככל שתתקרב לתאריך היעד שלך או אחרי שהתינוק מגיע.
ודאי שיש מספיק מקום להכנסת רפידות הנקה ושהחזייה לא צמודה מדי, מכיוון שזה עלול להוביל לבעיות כמו צינורות חסומים.
אולי כדאי לשקול גם סוגים שונים של חזיות לתמיכה בשעות היום ולנוחות הלילה.
זכרי, החוויה של כל אישה שונה, אז הקשיבי לגוף שלכן והתכוונני לפי הצורך. זה תמיד רעיון טוב להתייעץ עם יועצת הנקה לקבלת ייעוץ מותאם אישית.
חייבים ללבוש חזייה בזמן הנקה?
לבישת חזייה בזמן הנקה היא במידה רבה עניין של העדפה אישית ונוחות. יש נשים שמוצאות שחזיית הנקה או האכלה מעוצבת היטב מספקת תמיכה חיונית ומקלה על ההנקה, בעוד שאחרות מעדיפות ללכת בלי.
מה ההבדל בין חזיית הנקה לחזיית שאיבה?
הן חזיות השאיבה והן חזיות הנקה נועדו להקל על מסע ההנקה, אך הן משרתות פונקציות ספציפיות שונות. להלן פירוט של ההבדלים:
חזיית שאיבה מעוצבת באופן שניתן להחזיק את קונוס המשאבה במקומם בצורה מאובטחת ומאפשרים שאיבה ללא ידיים.
חזיית שאיבה עשויה דרך כלל מחומר נמתח אך יציב יחסית כדי שיוכל להחזיק את המשאבה במקומה בצורה יעילה.
בנוחות חזית השאיבה מאפשרת לנו לשאוב בצורה נוחה במגוון מקומות, בעבודה, בבית או תוך כדי תנועה. יש חזיות כאלה שמעוצבות בצורה נשית ויפה כשלעצמה ואז את יכולה ללכת איתה לאורך כל היום גם כחזייה רגילה
לסיכום, חזיית שאיבה מתמחה לשאיבה ללא ידיים, בעוד שחזיית הנקה מיועדת לתמיכה ונוחות בהנקה. חלק מהנשים מוצאות שימוש בשני הסוגים, במיוחד אם הן מתכננות גם להניק וגם לשאוב באופן קבוע.