הנקה | המאגר הארצי לשאלות ותשובות

יש לך שאלות בנושא הנקה? שאיבות? חלב אם? תינוק לא יונק מספיק? במאגר יש מגוון עצום של שאלות ששאלו אמהות מניקות אחרות ואולי  תמצאי כאן את התשובה שאת מחפשת. כל שאלה וכל תשובה יכולה לעזור לחברה נוספת בקהילת מניקות.
המאגר גדל כל הזמן ומתעדכן על בסיס קבוע.

שאיבת חלב זה משהו שהגוף צריך להתרגל אליו, יש נשים ששואבות מאוד בקלות ויש נשים שצריכות יותר להתכוונן לתוך הדבר הזה. בכל מקרה מצרפת לכן קישור לרליס עם טיפים לשאיבה יעילה. טיפ קטן- ההתמדה היא לגמרי המפתח ובטח בגילאים כאלה.

אם היא מעל 3 קילו והעליה במשקל תקינה אין עם זה שום בעיה. אבל… וזה אבל גדול… אם בהמשך העליה במשקל לא תהיה מספקת צריך לחזור להעיר עד שהיא מתייצבת וכן מומלץ לשאוב פעם אחת לפחות בטווח הזמן הזה כדי לשמר את כמויות החלב שלך.

בגיל הזה ההנקה היא כל חייו בערך אל תשכחי שלפני שניה הוא היה ברחם ורגיל להרגיש דופק להריח אותך ולהיות מוגן ועטוף. מעבר לזה גם ברחם הוא ישן רב שעות היום והיה ער רב שעות הלילה והוא עדיין בגט לג. אם יש ביממה מינימום 4 פיפי ו 3 קקי בצבע צהוב זה סימן שאתם בכיוון הנכון. כמו כן ממליצה ללכת לטיפת חלב בשבוע הקרוב לשקילה ולוודא שהוא יונק בצורה מספקת

כןװװװװן!!! בדיוק בגיל הזה יש קפיצת גדילה! וככה זה בדיוק מרגיש!

יש לא מעט נשים ששואבות בלעדית ולא מניקות בכלל ומצליחות להחזיק מעמד המון זמן ולפעמים יותר ממניקות.

לכאורה לא אמורה להיות שום בעיה אבל… גירוי של משאבה הוא פחות מגירוי של יניקה ולכן חשוב להקפיד על תכנית שאיבה טובה ויעילה.

מעבר לזה אולי שווה לעשות עוד נסיון להחזיר אותה להנקה לפעמים זה עובד גם בגיל הזה. וכל עוד עד שואבת זה מעלה את הסיכויים.

אם השד רגיל לגירוי מסויים ודרישה מסויימת מהגוף לייצר חלב והדרישה פוחתת מן הסתם כמויות החלה ירדו. לפעמים זה רק איזון כמויות ולא בהכרח אמור להטריד אן להדאיג.

בגדול לרב זה לא ממש עובד לאורך זמן, עם זאת זה תלוי במשק החלב שלך, בכמה תמל את נותנת ביממה וכמובן שבראש ובראשונה אם התינוק יזרום על זה או לא. אם כמויות החלב יורדות התינוק עלול לפתח העדפת בקבוק ולא לרצות לינוק יותר. יש תינוקות שיצרנו לעד ויש כאלה שמהר מאוד לא ירצו לינוק יותר וחשוב לקחת את זה בחשבון.

אם ההריון תקין ואינו מוגדר הריון בסיכון אין שום סיבה להפסיק להניק כל עוד את בטוב עם זה! הנקת טנדם (תינוק גדול במקביל לניו בורן) זה דבר אפשרי ומקובל ואפילו נכון עבור הגדולה. הייתי מחכה קצת ומנסה להבין איך את מרגישה עם האפשרות הזו ורק אז לוקחת החלטות.

בגדול עדיף שלא יהיו צקצוקים, הם נובעים משבירה של הואקום בזמן האכילה. באותה מידה זה לא בהכרח מפריע.

אין ממש סיבה או צורך למרוח משחה על הפטמות לפני הלידה. אם את מרגישה יובש או אם זה עושה תחושה נעימה זה אחלה אבל לא ממש נחוץ. ואפשר למרוח גם שמן קוקוס.

זו תופעה מאוד נפוצה ויכולה לקרות מכל מני סיבות. לפעמים זה עניין של מבנה השד ולפעמים מניהול הנקה פחות מדוייק. בכל מקרה חשוב להבין שכל גירוי של השד יעודד יצור חלב ולכן חשוב להגביר גירוי בשד ה"עצוב" על ידי הנקות ושאיבה אם תקפידי על זה זה לגמרי יכול לשפר את המצב

כל ילד והסיפור שלו, ההריון אחר, הלידה אחרת וכך גם ההנקה יכולה להיות שונה. אבל אין סיבה לחשוב שלא ילך, לבוא מוכנה ואופטימית

איזה שטויות, אם כבר להפך בהנקה את שורפת יותר קלוריות, את בסך הכל חודשיים אחרי לידה. תיהי טובה לעצמך ונסי לקבל את עצמך ואת הפלא שהגוף שלך ברא.

קודם כל השאלה היא למה את חושבת שאת צריכה להגביר את היצור? התייעצי עם יועצת הנקה, במידה ואכן זה העניין ניתן להוסיף שאיבות על מנת לייצר גירוי נוסף ולקחת מגבירי חלב.

הנקה מבוססת מתייחסת לזה שההנקה זורמת, לא כואבת, שהתינוק יונק לפי דרישה עולה במשקל בצורה תקינה. זה לא קשור לזמני הנקה שהם דבר סופר דינאמי ותלוי בתינוק ובגיל שלו.

ייתכן ונוח לו יותר ולכן הוא נרדם ויונק פחות זמן? נסי לבדוק אם זה העניין. וגם בהנקה בשכיבה הניקי את התינוק לצידך ולא עלייך, זה אפילו נוח יותר.

ממליצה ממש להירשם להכנה להנקה ולהגיע הפעם עם ביטחון וכלים.

יש כמה פרמטרים שעוזרים

בחודש הראשון לחייו –

*התינוק חזר למשקל לידה גג עד גיל שבועיים

* מהיממה הרביעית יש מינימום

4 חיתולים עם פיפי ו 3 עם קקי * התינוק מתנתק לבד מהשד בתום ההנקה ונראה מבסוט

ממש ממש ממש ממש לא בהכרח, תסמכי על הגוף שלך והכל יהיה מושלם!!!

אם העליה במשקל תקינה, כנל ההתפתחות ואוכל מוצקים בהנאה ויונק גם בלילות אפשר לוותר על בקבוקים במשפחתון אם הוא לא בעניין ולהניק בוקר אחהצ ערב ולילה.

יאוו הכי מבינה אותך, זה משהו שמעסיק המון אמהות לפני הלידה.

ומה שמדהים הוא שהרבה מהן ישכחו הכל ברגע שישימו את התינוק שלהם עליהן רגע אחרי הלידה. הגוף שלנו זה דבר גאוני וההורמונים עושים את העבודה וממש מחברים אותנו לדבר הזה ואני באמת חושבת שהכנה להנקה נותנת רובד מאוד חשוב למחשבות האלה.

בגיל הזה מאוד לגיטימי שתינוקות יתעוררו לינוק, אין דבר כזה תלות בגיל הזה, כי הם תלויים בך בכל דבר בעצם בעל כורחם.


לא… אין דבר כזה באמת פטמה טוב או לא טובה להנקה. היניקה היא לא באמת מהפטמה אלא מהעטרה. החיבור אמור להיות מעבר לפטמה והיא אמורה להיות מוגנת בחיך העליון של התינוק.


יאון הכי מרגש שיש! שאיבה או סחיטה בהריון עלולה ליצר צירים מוקדמים ולכן ממש לא מומלץ אם את מיועדת לקיסרי את יכולה בבוקר הניתוח לסחוט קולוסטרום למזרק עם פקק ולשמור אותו להתאוששות. חשוב גם לדעת שקולוסטרום זה לא באמת דבר שאיב, הוא שמיל מדי עדי לעבור במשאבה. אבל סחיטה ידנית זה לגמרי משהו שמתאפשר.

להקיף את עצמה בסביבה תומכת, אוכל מבושל ומזין ולזכור שההתחלה מאוד עמוסה כמו כל דבר חדש וזה לגמרי משתפר !

תינוקות יונקים גם בלילה בגילאים האלה וזו לא סיבה להפסיק הנקת לילה. כן חשוב מאוד לצחצח בוקר ולפני השינה כמובן אבל בלילה כשהם יונקים אין צורך לעשות כלום אחרי ההנקה. תינוק יונק מעביר חלב מהשד ישירות ללוע והחלב לא כל כך מסתובב בחלל הפה כמו בבקבוק. ובגדול שיניים זה גנטיקה.

כאשר ההנקה מבוססת, התינוק יונק בצורה יעילה, אין כאבים בהנקה והמשקל תקין אפשר להציע לתינוק מוצץ מדי פעם, חשוב לוודא שהתינוק לא מקבל מוצץ להרגעה כשהוא בעצם רעב וצריך לשים לב שהוא לא מתקשה לינוק פתאום בגלל בילבול פטמות

מזל טוב! ההנקה לגמרי יכולה להיות מלווה באי נוחות. התינוקות נולדים לפעמים קפוצים ולעיתים המכאניקה שלהם עוד לא מושלמת וגם אנחנו עדיין לא מספיק מיומנות. כמו בכל דבר שאנחנו עושות פעם ראשונה, בקיצור לגיטימי. חשוב לוודא שהפטמה יוצאת עגולה כמו שנכנסה וזו תהיה אינדיקציה שהחיבור מדוייק. תמיד אפשר לנסות לרווח את השפה העליונה והתחתונה ולנסות לקרב את התינוק עוד אליך.

אחרי כל מנת אלכוהול מומלץ לחכות לפחות שעתיים לפני שמניקים. והכי חשוב!!! שאם כבר שותים להנות מכל שלוק ובלי רגשות מצפון. ניתן לקרוא את המאמר "אלכוהול בהנקה" שמתייחס בדיוק לזה.

תמיד יש סיכוי!! השאיבות ושמירה על החלב הן הבסיס להיתכנות העניין. תוכלי לדעת רק אם תנסי.

אכן חשוב לחכות שההנקה תתבסס . יש תינוקות שזה פחות רלוונטי להם אבל עדיף לא ליצר אתגרים מיותרים. בסרטון הבא ניתן לראות איך נותנים מוצץ לתינוק?

לצערי זה לגמרי יכול לקרות…. הרבה יותר קל לאכול מבקבוק מאשר לינוק מהשד ויש תינוקות שמפתחים העדפה.. אם את שומרת על כמויות החלב יש סיכוי לנסות לחזור להנקה.

בגדול אפשר להניק בהרבה קונסטלציות. אני לא מתה על הרעיון של לשים תינוק בתינוקיה כי יש שם עומס וקשה לתת מענה מספק לכל כך הרבה תינוקות בבת אחת. הייתי מעדיפה שהתינוק שלי יקבל מענה הרבה לפני שהוא בוכה הבכי זה סימן מאוחר לרעב או לרצון שלו לינוק, את כן יכולה לבקש מהן לקרוא לך שהוא מחפש אותך, העניין הוא שמהרגע שהוא מחפש עד הרגע שתגיעי יכולות לעבור דקות ארוכות. אם התינוק ישן אז הוא יכול לישון לידך ואם התינוק ער עדיף לתת לו מענה מהיר ומדויק. אני ממליצה שיהיה אתך משהו שיכול לדאוג לתינוק בזמן שאת נחה וככה כולם יהיו מטופלים בצורה האופטימלית.

דבר ראשון חשוב להבין למה את נפצעת כדי שהפטמה תוכל להחלים. אם השאיבה ממש כואבת תוודאי שהחצוצרת שאיבה לא קטנה מדי, תשתמשי בנרסיקר זה נדיר וממש מרפא ונסי כוס טפטופים וסחיטה ידנית עד שהפטמה תחלים קצת. אפשר גם לנסות להשתמש בפטמת סיליקון עד להחלמה. בגדול ממליצה לפגוש יועצת הנקה כדי שלא יווצרו אתגרים נוספים.

אם כואב אבל את לא פצועה ממליצה ללכת לטיפול אוסתיאופטי או קרניו סקראל! זה טיפול עדין וגאוני ומומלץ ממש לכל תינוק אחרי הלידה. יש מטפלים מעולים בקופות החולים ויש מטפלים פרטיים ברחבי הארץ. זה יכול מאוד לעזור. אגב לפעמים שינוי תנוחת הנקה יכול גם לעזור מאוד. אל תשארי עם הכאב הזה זה מבאס.

לא….. משאבה זה לא דבר טבעי… הגוף לא צריך את זה, אנחנו לא אמורות לשאוב סתם ככה.. אלא אם כן יש צורך אמיתי. הגוף מזהה את צרכי התינוק ומיצר כמות חלב תואמת לדרישה שלו.

תלוי במשקל לידה ובעליה במשקל בכללי. אם הכל מעולה אז ממש אין צורך להעיר, אבל…. אם בהמשך יהיה איזה שהוא עניין עם עליה במשקל תצטרכי צריך לחזור להעיר ולא לדחוף סתם בקבוקים וכאלה.

פטמה ממש שטוחה יכולה לאתגר את ההנקה בעיקר בימים הראשונים עד שהקולוסטרום הופך לחלב ואז במידת הצורל אפשר להעזר בפטמת סיליקון. אגב גם בזמן הקולוסטרום, יש כל מני טריקים יכולים לעזור לזה לקרות. אפשר לנסות לשאוב לפני ההנקה כדי הפטמה תצא החוצה לפעמים קרח יעזור לפטמה לצאת ויש גם טכניקה של מזרק הפוך . יועצת הנקה טובה לגמרי תדע ללוות אותך במקרה כזה.

איזור שבוע 30-32 כזה זה אחלה . לא משנה איזה מפגשתבחרי, תקבלי אחרי זה במיילגישה לצפיה חוזרת ויש כמובן קבוצת וואטסאפ לליווי ושאלות.

תראי, אוסילו זה תכשיר מושלם והוא הומיאופטי, בהומיאופטיה אין חומר פעיל זה רק זיכרון של חומר אז סביר שאין בעיה אבל…. אני לא גורם מוסמך להמליץ לתת תשובה בנושא. עדיף להלהתיעץ עם הומיאופט או לבדוק מול שירות הלקוחות שלהם.

כאשר נעזרים בפטמת סיליקון מומלץ להפטר ממנה כמה שיותר מהר לפני שהתינוק יתרגל אליה באופן בלעדי. ככל שזה יקרה סמוך יותר ללידה סביר שהמעבר יהיה קל יותר ומהיר יותר.

עקרונית אם השד לא מקבל גירוי כל הלילה כמויות החלב יכולות לרדת כי רמות הפרולקטין ירדו בהתאמה, אבל…. אם המשקל של התינוק תקין והוא מפחית

הנקות ביוזמתו ללא יעוצי שינה אז יש משהו הגיוני בזה שכמויות החלב יתאזנו לפי הדרישה שלו. אם הוא ישן ממש הרבה שעות אני כן ממליצה לשאוב

מתי שהוא בטווח הזה. אגב הגירוי מה כי חשוב לשד הוא בשעות הקטנות של הלילה.

אם את לא חייבת לסחוט עדיף שלא, אבל אם את מרגישה עומס או גודש אז כן כדאי לעשות עיסוי עדין ולסחוט טיפה להקלה כדי

להמנע מכאבים סתימה או דלקת.

אין שום דבר שצריך או מומלץ לעשות לפני הלידה מלבד הכנה להנקה. אם יש לך תחושה מחאה בפטמות יש סיכוי טוב שלא יפגע יצור החלב ותוכלי להגיע גם להנקה
מלאה ובלעדית. גם אם יתגלה שיש איזה שהוא עניין עם יצור החלב יש לא מעט אמצעים שיוכלו לאפשר לך הנקה.

במקרים כאלה תמיד חשוב לשמור על אופטימיות ולהיות מלווה על ידי יועצת הנקה טובה כדי לוודא שיצור החלב מספק והעליה במשקל תקינה.

 יש את לופאמפ, אמדה מיה גוי שהיא מעולה וגם המשאבות של ארדו מצויינות. יש הנחות בעמוד ההטבות לקהילה שלי.
לגמרי הגיוני, זה באמת יכולה לייצר עומס גדול במערכת העיכול שלו. נסי לסחוט את השד קצת לפני ורק אז להניק אותו. נסי גם להניק בתנוחה
זקופה יחסית ולהקפיד על הנקות קצרות יותר כמה פעמים ביממה. כמו כן אפשר להוריד מוצרי חלב סויה וסומסום לשבועיים לפחות ולראות אם זה מקל עלי.
תשקלי גם לקחת אותו לטיפול אוסתיאופטי או קרניו סקראל
 
הרכב החלב באמת משתנה בהתאם לשעות היממה אבל ממש לא צריך לעשות את ההפרדה הזו וממש אין צורך להתעסק הזה.
פורמולה לצורך העניין בחיים לא משתנה בחצי שנה הראשונה תינוק שניזון מפורמולה יקבל את אותה התרכובת בכל החודשים האלה ובכל שעות היממה.
החלב שלך תמיד מושלם עבור התינוק שלך! 

אם התינוק מסתפק בהנקה מצד אחד אפשר לגמרי לשאוב את הצד השני תוך כדי. לרוב זה יהיה מאד נוח, יעיל ויחסוך זמן.

עקרונית כן כיוון שחלב אם מותאם בצורה מושלמת לתינוק שלך ופורמולה היא מחלב פרה שמתאים בהרכב התזונתי שלו לעגל.
אבל….. יש תינוקות שמערכת העיכול שלהם רגישה יותר וכן תהיה מושפעת מהמזון שאת צורכת ואז תצטרכי להוריד מזונות מסויימים כדי להקל עליו.
מעבר לזה פעולת היניקה עצמה היא איטית יותר, מפעיל והאוויר נכנס ויוצא מגוף התינוק בצורה מווסתת בניגוד לבקבוק שלרב נשפך לפה של התינוק
במהירות ובלגימות גדולות יותר שיכולות לייצר עומס. אז לתינוקות יונקים עקרונית יש פחות גזים אבל לא בהכרח.
אין הרבה מה לעשות אבל אפשר לנסות. נסי לזהות מתי זה עומד לקרות ולנתק את התינוק שניה לפני.
נסי להקפיד להתמיד את התינוק אליך בזמן ההנקה כדי שהחיבור ישאר כמה שיותר עמוק מעבר לפטמה עצמה.

כשזה קורה נתקי את התינוק מיד ודברי אליו ותסבירי לו שלא נושכים. יש מאמר בדיוק על זה, תינוק נושך בהנקה.

שאלה מעולה שהתשובה עליה מאוד לא חד משמעית. הלשון הקשורה זה תכלס גיד או רקמת חיבור שיש לרב האנשים מתחת ללשון.
חשוב להבין שלא כל לשון קשורה מוגבלת בתנועה. הלשון יכולה להיות מאוד קשורה אבל תפקודית לגמרי ולא תפריע ליניקה
בכלל ומצד שני יש מקרים שהלשון ממש ממש מעט קשורה ומאוד תפריע .
רק אנשי ונשות מקצוע שבאמת מבינים בזה יוכלו לזהות אם הלשון קשורה או לא. מידע נוסף יש במאמר "לשון קשורה".
בגדול לרב הנשים יהיה יותר קל לשאוב אחרי הנקת בוקר כי השד יותר גדוש בגלל רמות הפרולקטין שעולות בלילה. אבל בתכלס זה אינדבידואלי. נסי לשאוב ולהבין
מתי זה הכי נכון עבורך ויש לי פוסט מעולה בנושא "שאיבת חלב אם"
בגדול אין דבר כזה האכלת יתר בהנקה, תינוקות יודעים כמה הם צריכים לינוק והחלב אם מתעכל מאוד מהר בגוף שלהם ומה שאין בו צורך מתפנה.
 יש תינוקות שבבסיס שלהם הם פחות רגועים ובגלל שההנקה בין היתר מקרקעת ומרגיעה אותם. הם יבקשו לינוק לעיתים קרובות. במקרים כאלה כן עלול להיות עומס על מערכת העיכול ופגישה עם אשת מקצוע תוכל לעזור לך לבחון את ניהול ההנקה.
בחודש הראשון לחיי התינוק מומלץ להניק מינימום 8 פעמים ביממה.
אם ההנקה כבר מבוססת והעליה במשקל מושלמת והתינוק שוקל מעל 3 קילו , אפשר יותר לזרום איתו.
התינוקות שלנו משנים את דפוס וסגנון ההנקה ככל שהם גדלים. לפעמים יש לנו נטייה להמשיך להניק אותם בתנוחה שיותרמתאימה לניו בורן ופחות מתאימה להם.
כשהם גדלים קצת ומכאן מגיע חוסר נוחות. התנתקויות מרובות בהנקה ולפעמים גם כאבים סתימות ופציעות. נסי לבחון את זה ולגוון את תנוחות ההנקה אולי זה יעזור.
אם בשלב הזה היה ממש מלא חלב הייתי אומרת לך ללכת לבדיקה אצל כירורג שד, אבל כמה טיפות בלחיצה זה לגמרי לגיטימי וטבעי.
נסי מדי פעם לעשות עיסוי בשד כדי שלא תווצר סתימה. בכל מקרה בתום תקופת ההנקה מומלץ לבקר אצל כירורג שד לבדיקה שגרתית.
התוכן בשתי האופציות הוא זהה!
הקורס הוא יותר מאורגן כזה ודידקטי, מחולק לסרטונים לפי נושאים ואפשר תמיד לחזור ולצפות בסרטון ספציפי בזמן שנח לך.
הזום הוא יותר זורם כזה ויותר דינמי, אפשר לשאול שאלות בלייב. אבל הוא מתקיים תאריכים קבועים מראש . זה לגמרי עניין של איזה טיפוס את .
בכל מקרה, כל אופציה שתבחרי מלווה בקבוצת וואטסאפ לתמיכה לאחר המפגש 🙂
לגמרי הגיוני אבל לא מאוד נפוץ ! יש נשים שמרגישות מלאות בשד עוד לפני הלידה או רואות קולוסטרום על הפטמה, זה בדרך כלל קורה בהריונות חוזרים .
אם אין כאב מיוחד או אודם בשד אין צורך לעשות כלום. עדיף לא לסחוט או לשאוב כי זה עלול לייצר צירים מוקדמים.
חשוב לציין שרב הנשים לא ירגישו כלום במהלך ההריון. אם את בהריון ולא מרגישה או לא נצפה קולוסטרום לא לדאוג זה לא אומר כלום לגבי
כמויות החלב שלך בהמשך!
אני חושבת שהיא סופר כייפית ונוחה, אבל פחות מומלצת עם שד ממש גדול כי קשה למקם אותה. אם את מתכננת לשאוב באופן קבוע אני ממליצה עליה בתור משאבה נוספת ולא בתור משאבה עיקרית. אני מאוד אוהבת את Loopump , שהיא בול אותו דבר רק מחיר נח יותר. שמה פה קישור (קוד הטבה Omer).
פעם ביום זה מרגיש לי מספיק, בעיקר אם תצליחי לשאוב מנה. לרב הכי קל לשאוב בבוקר אחרי הנקה או בזמן הנקה את הצד השני . נסי לשאוב עם הפסקות ושינוי עוצמה תוך כדי שלא יהיה מונוטוני.
אתחיל בהסבר- שד טובולרי הוא שד במבנה מסויים שעלול להוות אתגר בהנקה בגלל יצור לא מיטבי של חלב. שד טובולרי יועצת הנקה תדע לזהות הכי טוב, חייבת לומר שפגשתי לא מעט נשים עם שד טובולרי שהניקו הנקה מלאה.
ממליצה ממש רק לשמור על עירנות ומעקב משקל אבל לגייס המון אופטימיות כי זה לא בהכרח אומר כלום!ו!
הגוף שלנו מאודדד חכם ויודע ליצר חלב עבור התינוק שהוא יצר . אם תגיעי מוכנה עם כל הידע בנושא יהיה לך הרבההה יותר קל להתנהל בימים האלה. עקרונית אין שום סיבה לשלב תמל אלא אם כן יש המלצה רפואית אמיתית או אם זו הבחירה שלך. ממש ממליצה להצטרף למפגש הכנה להנקה עם אשת מקצוע מוסמכת.
אתחיל בלהסביר ששקילת נסיון זו שקילה שעושים לפני ואחרי הנקה כדי לדעת כמה התינוק ינק. בגדול ברב טיפות החלב זה לא ממש מתאפשר כי הן עמוסות מאוד ותלוי אם יש משקל נוסף לזה שבחדר אחיות.
ממש בלי ספק אומר שהדבר הזה הוא מפגש הכנה להנקהו!! זה מדהים כמה זה חשוב כמה מידע וכמה בטחון זה נותן!
תלוי באיזה שלב. בטעימות, ממש בהתחלה ההנקה ממשיכה להיות התזונה העיקרית, עם הזמן כשהמוצקים מתבססים אפשר להציע הנקה אחרי האוכל או בין לבין כזה. זה מאוד משתנה בין תינוק לתינוק. ‏ יש תינוקות שגם שממש מבססים מוצקים לא מוותרים על הנקה ויש כאלה שההנקה הופכת להיות משנית.
החלב בשד תמיד טוב! לא משנה כמה זמן לא הנקת או בן כמה התינוק. אם הוא בעניין של לינוק או אם את מצליחה לסחוט או לשאוב, את לגמרי יכולה לתת לו.
ההתחלה יכולה להיות מורכבת ממש כמו כל דבר חדש שאנחנו לומדים. אני מאוד ממליצה לעשות הכנה להנקה לפני הלידה ולהגיע לרגע עם כל האינפורמציה החשובה. ידע זה כח!. חשוב לזכור שהכל זמני גם את וגם התינוק שלך בתקופה הסתגלות.
אם תאפשרו לשניכם את התנאים האופטימלים ההסגלות תהיה קלה ומהירה יותר. אם את נתקלת בקושי אל תהססי לפנות ליועצת הנקה. בשביל זה אנחנו פה
עקרונית לא באמת צריך משאבה לחדר לידה. בשלושה ימים הראשונים לאחר הלידה יש בשד קולוסטרום וקולוסטרום הוא מאוד סמיך ומרוכז וזה
לא ממש שאיב. במידה והתינוק לא יונק מאיזו שהיא סיבה כן תצטרכי את המשאבה גם בשלב הקולוסטרום כדי ליצור גירוי לשד . בבתי חולים יש משאבות שניתן להשתמש בהם במידת הצורך. הן מתאימות להעברה בין יולדות וצריך לרכוש את ערכת השאיבה.
בגיל ארבעה חודשים ישנם המון שינויים התפתחותיים שמשפיעים על התינוק שלנו, התעוררויות כאלו הן מאוד אופיניות. אם המשקל תקין אין שום צורך להוסיף חלב שאוב או תמל.
המלאות (גודש) שמגיעה ביממה השלישית רביעית היא טבעית לגמרי ומתרחשת כשהקולוסטרום מתחלף לחלב. הגוף בשלב הזה מייצר לרב יותר חלב ממה שהתינוק זקוק לו והגוף לומד מה התצרוכת של התינוק וכמה חלב הוא באמת צריך.
חשוב להניק הרבה, אפשר להעזר בקומפרסים קפואים עיסויים של השד וסחיטה ידנית. רצוי לאלשאוב כדי לא להגביר את הייצור.
הנקת תאומים בבסיסה לא מאוד שונה מהנקת תינוק יחיד. השוני העיקרי הוא בתנוחות ההנקה ובמשך הזמן שזה לוקח.
מאוד ממליצה להרשם למפגש הכנה להנקה שלי. בתום המפגש אני נשארת עם האמהות לתאומים לטיפים ספציפיים. בנוסף יש כאן מאמר עם מידע נוסף על "הנקת תאומים".
הקולוסטרום זה החלב הראשוני והוא אמנם נמצא בשד כבר משבוע 16 להריון, אבל אין שום סיבה שתרגישי אותו או שהוא ישתחרר באופן ספונטני. יש נשים שחוות
את זה בהריון אבל זו לא אינדיקציה לכלום. החלב מגיע רק ביממה שלישית רביעית לאחר הלידה. שתהיה לידה קלה 🙂

זרם חזק יכול באמת להיות קשוח לתינוק. את יכולה לנסות להשען אחורה בזמן ההנקה, או לסחוט חלב לטטרה או לבקבוק בתחילת ההנקה כדי לשחרר קצת חלב. זה יכול לעזור.

התינוק מסיים לינוק, נרדם ואת על אוטומט מרימה אותו לגרעפס ? יש מצב שזה סתם מפריע לו ומעיר אותו. אם התינוק בסבבה אין שום סיבה להפריע לו. הנה סרטון על "תינוק וגרעפסים בהנקה" שמסביר בדיוק את זה. 

הדבר הכי חשוב זה באמת להחליט שאת בעניין. ההחלטה חייבת להגיע רק ממך ולא להיות מושפעת משום גורם חיצוני. בגדול אם ממש ממש תהיי סגורה על זה, יהיה לכולם משמעותית קל יותר ותדעי בדיוק מה לעשות. אם מתעורר קושי יש גם סדנת גמילה מהנקה בזום.

בגדול ההנקה היא לפי דרישה, יש תינוקות שמהר מאד פותחים פערים ויש כאלה שיצטרכו הנקות תכופות יותר לאורך יותר זמן. אם התינוק פותח פערים זה בסדר, כל עוד העלייה במשקל מספקת. אם פתאום יש איזה עניין סביב זה אז צריך להגדיל את הכמות ההנקות.

אין באמת סיבה לסחוט קולוסטרום‬ ‫לפני הלידה‪.‬‬ אז מתי כן נעודד סחיטה בזמן ההריון?‬

‫*אם נרצה לקדם לידה‪ ,‬סחיטת‬ קולוסטרום וגירוי השד יכולים לגמרי‬ ‫לקדם צירים‬.
‫*לפני קיסרי אלקטיבי עדי שיהיה‬ קולוסטרום לזמן ההתאוששות‬
‫* כשיש חשש להפרדה לאחר הלידה‬
‫*אם יש סטרס סביב הנושא ואת מתה‬ לראות אם יוצא לך קולוסטרום‬
‫**שימי לב!! מאוד לא פשוט לסחוט‬ קולוסטרום בהריון ראשון ‪ .‬אם לא הצלחת‬ לסחוט בהריון זה לא יעיד על כמות תקינות‬!
‫או כל דבר דומה!!

כן ברזל לגמרי עובר מהמאה המניקה לתינוק, רב התינוקות היונקים לא יצטרכו תוספת ברזל בתקופת ההנקה. הרציונל הוא לדאוג לכלל האוכלוסייה ברמה הרחבה ביותר כדי להבטיח שלא יהיה לאף אחד חוסר. 
לחוסר משמעותי בברזל יש משמעויות בהתפתחות גדילה התינוק . אם בחרתם לתת ברזל שיהיה ברזל איכותי, ממה שיש בארץ אני ממש מעדיפה את אקוסאפ (אפשר למצוא לו קופון בעמוד ההטבות שלי).

הגיוני מאוד וגם נפוץ, אם את רוצה לאזן בניהם נסי להקפיד על איזון בהנקות להניק יותר מהצד "העצוב" ולשאוב אותו מדי פעם במהלך היום כדי לתת לו יותר גירוי.

למה לא להרדם??? יש כללים ברורים לגבי שינה משותפת עם תינוקות. תתארגני על מיטחברת (עריסת תינוק המתחברת למיטה). תניקי בשכיבה על הצד בצורה

בטוחה ושני לך בכיף. יש לי רילס מעולה על הנקה בשכיבה.

אם האנטיביוטיקה מותרת בהנקה ממשיכים להניק כרגיל ואין צורך לשנות שום דבר.

כשמורידים הנקות כמויות החלב יורדות. עדיין ישאר חלב בשד ואפשר להמשיך להניק אבל במתב כזה את לגמרי תלויה בשיתוף הפעולה של התינוק. יש סיכוי שהתינוק לא ירצה להמשיך לינוק כי יתרגל כבר מדי לבקבוקים והזרם של השד יעצבן אותו. אז קיצר אפשר כל עוד הוא זורם.

בא לי מצד אחת לכתוב לך ברורררר ומצד שני יש תינוקות שזה יהיה אתם מורכב יותר. כל יועצת הנקה טובה תוכל לתת לך הכוונה. 
חשוב להבין שהוא מתרגל למשהו קשיח יחסית שנכנס לו בול לחיך העליון ומפעיל לו את הסטרטר. את יכולה לנסות לכווץ את הפטמה לפני תחילת ההנקה וממש לכוון אותה לשם. אפשר גם לנסות להתחיל את ההנקה עם הסיליקון וכשהוא כבר בעניין להוריד אותה ומיד לחבר שוב.

לאורך תקופת ההנקה יהיו לא מעט שינויים בדפוסי היניקה של התינוק. לגוף שלנו לוקח זמן להסתגל ולכן אם התינוק פתאום מתחיל לפתוח פערים בהנקה חשוב להקפיד לשחרר מעט חלב להקלה בזמנים האלה כדי שלא יהיה גודש לא מטופל.

איזו שאלה חשובה! ולגמרי כן!!

כשההנקה פוחתת מתרחשים לא מעט שינויים הורמונלים שיכולים להשפיע בקלות על מצבי הרוח והתחושה הכללית. ממליצה ללכת לדיקור אם את מתחברת ולאזן קצת הגוף ויש גם את הטיפות של רילקסוש.

אין מספיק מחקרים על קנאביס והנקה מהמעט שיש זה נחשב לא בטוח/ כמו כן לקאנביס לוקח המון זמן לצאת מהגוף.
עישון עשוי להשפיע לרעה על כמויות החלב.
השאלה מי אבחן רפלוקס? רוב האבחנות הן סתם ספורדיות והן בעיקר כדי שהאמא תפסיק לנג'ס לרופא.
אם יש באמת ריפלוקס שלא אובחן רק לפי תשאול של שלוש דקות, אז אפשר בהדרגה לנסות לעבור ולראות איך מגיב.
אין המון הבדל בין הנקה אחרי קיסרי לבין הנקה אחרי לידה רגילה. גם ברמת התנוחות וגם ברמת ההתנהלות. יש נשים שעוברות לידה
רגילה וקשה להן הרבה יותר מנשים שילדו בקיסרי. כן חשוב שתהיה משאבה טובה אבל את זה אני ממליצה לכך אחת.
אפשר להניק תאומים. אני מלווה המון נשים כאלה והנקתי בעצמי תאומים במשך שנה וחצי.
זה יכול להיות מאתגר בהתחלה וצריך תמיכה ועזרה אבל לא בהכרח יותר מאתגר מהנקה של תינוק אחד. טיפול בשני תינוקות
בו זמנית זה האתגר ולאו דווקא ההנקה. אני מרגישה שההנקה הצילה אותי כי ממש הקלה עלי בתפעול ההאכלה שלהם .
ממליצה לעשות הכנה להנקה ולמצוא יועצת טובה שתלווה אותך.
ממש ממש לא בהכרח. יש תינוקות שזה לא ישפיע עליהם בכלל ויש כאלה שיהיו רגישים יותר. אם אין שום מצב שבו התינוק מאוד מוגז ומאוד סובל. לא הייתי
משנה שום דבר בכל מקרה יש מאמר מעולה על תזונה בהנקה  
הכי נכון זה החל משבוע 32 כזה, אבל גם קצת לפני זה מעולה.
 
הנקה אחרי קיסרי לאו דווקא מורכבת יותר מהנקה אחרי לידה רגילה. בספרות כתוב שאחרי קיסרי יש יותר סיכוי בעיכוב
ביצור חלב, בפועל אני לא רואה בהכרח קשר.
 
כמה טיפים חשובים:
 
1. לסחוט קולוסטרום למזרק בבוקר הניתוח כדי שיהיה מוכן לזמן ההתאוששות במידת הצורך- לא מומלץ
לסחוט לפני כי זה עלול ליצר צירים.
2. לקום מהמיטה כמה שיותר מהר זה עושה פלאים להחלמה
3. לדאוג שיהיה משהו צמוד אליך שיוכל לעזור לך בכל הסביבה
4. להניק ממש מהרגע הראשון שמתאפשר
5. לעשות כמובן קורס הכנה להנקה
אני אומרת שבגיל הזה תעשי מה שבא לך ומה שנח לה ואת אלופה!
תמיד אפשר לנסות. ברב המקרים עם הגברת הגירוי לשד , הנקות שאיבות ומגבירי חלב נכונים, תוכלי להגדיל כמויות ולפעמים
אפילו בצורה משמעותית.
שד טובולרי זה מולד וזה גורם להתפתחות לא תקינה ולא מספקת של השד, השד יראה לרב צר מעט נפול ביחס לגיל ועטרה גדולה, ויהיה רווח
משמעותי בין השדיים. לשד טובולרי יש חוסר ברקמת שד וזה בעיקר מה שעלול להקשות על יצור חלב.
יש לא נשים שלמרות זאת יצליחו לייצר חלב בצורה מספקת ויוכלו להניק את התינוק שלהם הנקה מלאה.
לכן חשוב שיהיה יועצת הנקה טובה לליווי.
ניתוח קיסרי הוא ממש לא בהכרח מכשול בהנקה. לעומת זאת שד טובולרי עלול כן להשפיע על הנקה מלאה.
כשהשד הוא טובולרי יש חשש שלא יהיה יצור חלב מספק אבל…. פגשתי לא מעט נשים עם שד טובולרי שהניקו הנקה מלאה הרבה מאוד זמן! הדבר הכי חשוב
זה ליווי של יועצת הנקה טובה ואם יש משהו שיגרום לזה להתאפשר זה הדרכה טובה ותמיכה.
טיפ- חשוב להצטייד גם במשאבה טובה וחזקה. 

תלוי בת כמה היא ואיך העלייה במשקל. אם זו תינוקת שאת כבר יודעת שהיא יונקת בצורה יעילה והעליב במשקל טובה אפשר לזרום איתה. אם

בהמשך יהיה איזה עניין עם המשקל הייתי חוזרת להעיר

אם המשקל שלו תקין והוא תינוק מבסוט אז זה לגמרי תקין. יש תינוקות כאלה בעיקר סביב הגיל הזה ובטח אם יש לך מלא חלב.

לגבי הזרימה את יכולה לנסות להשען אחורה בזמן ההנקה או לסחוט טיפה את השד לפני.

ממש מומלץ לא לערב משאבה בזמן הגודש ולהתמקד במלא הנקות, סחיטה ידנית וטיטולים קפואים. אם ממש אין ברירה אפשר לנסות עם

משאבה או כוס טפטופים אבל ממש מעט להקלה ולא לריקון. ככה הגוף יתאוורר אבל לא יכנס ליצור יתר.

יש תינוקות שבהתחלה הם דיי לא בעניינים ברמת ההיענות ושיתוף פעולה. ההמלצה להעיר כל שלוש שעות הוא כדי לוודא שהוא יונק טוב מספיק

עד שאנחנו רואים שהמשקל מעל 3 קילו והמשקל תקין ביחס לעצמו.

בגיל הזה קשה לשדל אותם לעשות משהו בניגוד לרצונו. את יכולה לנסות לתת לו לינוק מהשד הזה כשהוא מנומנם או מתוך שינה וכך לשמור על הייצור חלב שלו.  

החלב בשד אף פעם לא נגמר. מה שיכול להשתנות במקרה כזה ולהשפיע על שביעות רצונו של התינוק זה הזרם. 

את יודעת שיש מסוגלות שלו כי זה כבר קרה. תתמידי בנסיונו, תייצרי למידה נעימה ועדינ, לא

כשהוא מורעב ולא כשהוא חסר סבלנות. תהיה עקבית וברורה.

אני לא מכירה שום חוק כזה ‏וכנ"ל רב התינוקות בעולם לדעתי. פתיחת פערים תלויה בכל כך הרבה גורמים וכל כך אינדבידואלית. אם מדובר בתינוק שעולה במשקל בצורה מספקת, מיותר להתעסק בזה ואפשר לסמוך עליו שהוא מתעורר כי הוא צריך. אם התינוק מתעורר בלילה ונגיד שהוא לא רעב, נסי לחשוב מה הדרך הכי מהירה לגרום לו להמשיך לישון..נסי להניק בשכיבה במיטה עם מיטחברת , זה ישנה לכם את הלילה.

לגמרי אפשרי. זה מצריך משאבה טובה והרבה מוטיבציה. 

זה שלב שבו יחסית קל להגדיל כמויות חלב. גירוי של השד זה המגביר חלב האולטימטיבי. הנקות ושאיבות זו דרך מעולה.

אפשר גם לקחת מגבירי חלב.

בגלל שהוא לקח עד לא מזמן את יודעת שאין בעיה עם היכולת שלו וזה בעיקר עניין התנהגותי. תמשיכי להציע ונסי שיהיה בקונטציה נעימה

וחיובית ולא סביב אוכל וחוסר שקט. נסי לשלב תנועה, משחק או שיר. זה יכול להקל. 

במקרים של עודף חלב, יכול להיות קשר בין כמות החלב לנינוחות של תינוק בהנקה.

את יכולה לנסות להעביר אותו פחות פעמים משד לשד בזמן ההנקה, להשען אחורה, ואולי גם לסחוט קצת את השד לפני. 

תלוי בן כמה היונק שלך מה גודל השד ואיך אספקת החלב שלך. יש נשים שיכולות לדלג על הנקות הלי שתהיה איזו דרמה ויש נשים שזה ממש יכול לייצר גודש קשוח. אין שעה נכונה לתת בקבוק וכמובן שעדיף שאוב אם מתאפשר. בגדול עדיף לא באמצע הלילה כי גירוי השד בלילה חשוב להמשך אספקת חלב תקינה. 

במידה והעלייה במשקל מספקת וההנקה נטולת כאב, זו התנהלות סופר לגיטימית והגיונית בגיל הזה.

אין מחקרים שבודקים את איכות החלב בהנקה או לפחות אני לא מכירה כאלה. אבל כן יש תיעוד על השפעה על כמויות

החלב. בכל מקרה הניקוטין נדבק לגוף שלנו והתינוק שעליך נושם את זה. זה יותר בעייתי מהניקוטין שנכנס לגוף שלנו. 

אני יכולה להבין למה זה מתקשר לפחד, אבל זה לא בהכרח יהיה בעייתי. רוב התינוקות לא ינשכו כשיש שיניים ולא יהיה שינוי בהנקה בעקבות זה .

אם תינוק נושך בזמן הנקה צריך להסביר לו שזה כואב ולא לאפשר את זה, הם מבינים הכל . 

בגיל הזה זה עלול להיות סופר מאתגר אבל עדיין אפשרי.

צריך קודם להבין שסביר שאין לה מושג מה את רוצה שהוא תעשה אתם. צריך ממש ללמד אותה מה זה ומה היא מצופה לעשות עם זה.

את הבקבוק למשל מומלץ לתת לה ככה כדרך אגב תוך כדי משחק כדי שזה ייצר אצלה עניין ולא ישר לדחוף אותו לפה כשהיא מורעבת

ועצבנית. כנל עם המוצץ. אפשר לשלב תנועה או שיר להסחת דעת והתמדה.

תלוי מה הגורם לדלקת. אם זה האופן בו התינוק יונק, מבנה השד או אופן ניהול ההנקה.

בכל מקרה אפשר לנסות לזהות את הדפוס ולנסות להבין מתי זה קורה ומה קרה ביום יומים לפני שיכול להיות קטליזטור. תוסף תזונה שנקרא לציטין יכול

לעזור כמו גם ניעור יומי של השד וטיפול תחת אולטראסאונד. 

נשמע מאוד מתסכל ועמוס. הנקה בהחלט לא צריכה להרגיש ככה, קשה לי לדעת מה הוביל לכך אבל יכולה להגיד לך שאת אדירה שאת מניקה ככה כבר שלושה חודשים. אני לא יודעת אם פגשת יועצת הנקה אבל אם לא, זה ממש הזמן. את מוזמנת אלי לקליניקה אם את גרה באיזור המרכז אני בטוחה שנוכל למצוא דרכים להקל על ההתנהלות וניהול ההנקה. 

אם המשקל שלו תקין עד כה אפשר לסמוך עליו שהוא יונק כמה שהוא צריך.

אם הוא מתעצבן  בעיקר אחהצ ערב זו התנהגות אופיינית מאוד לגיל הזה וזה נקרא הנקת צבר וזה לא מטריד בכלל. אם זה ככה בכל הנקה ולא רק בהנקות ספציפיות אני ממליצה לך לפגוש יועצת הנקה.

בכל מקרה אם את מרגישה שיש   שיש ירידה בכמויות חלב את יכולה לשאוב מדי פעם אחרי הנקה. 

אם התינוק מפחית הנקות באופן טבעי זה אומר שהוא לא זקוק לחלב בשעות האלה בהן הוא בוחר לישון.
אם הגוף לא מקבל גירוי בלילה כמויות החלב ירדו. אבל אם התינוק יונק מספיק במהלך היום הגוף ימשיך לייצר לו את הכמויות שהוא צריך.אם התינוק אוכל פחות ממה שהוא רוצה בגלל התערבות חיצונית כל משק החלב לא יהיה מדויק והוא ירד למרות שהתינוק לא אוכל מספיק ויהיה פער בין הצורך לבין הייצור. 

נקודה לבנה על הפטמה נקראת בלב (bleb) והיא יכולה להווצר משינויי זרימת החלב בשד.
או ממכאניקה של התינוק או משינויים בתכיפות ההנקות או אפילו מאיזו שנוא לחת על נקודה בשד שמיתר עומס על צינוריות החלב.
לפעמים זה קורה רק בכלל מבנה השד וצפיפות הרקמה.
כדי להמנע מומלץ לא ללמוד חזיות עם ברזלים, לא לדלג על הנקות ולשנות מדי פעם תנוחת הנקה או זוית הנקה.
אם זה קורה מומלץ לשים קרח ולהניק בתורה שונה אפשר לקחת אדוויל אם מאוד כןאב ואם זה לא עובר ממליצה להתייעץ עם יועצת הנקה. יש לי מאמר על שלפוחית חלב באתר.

אין מניעה מלשתות שתיה קלה בהנקה, כמובן שהכי מומלץ לשתות מים

ניקוטין אכן עובר בהנקה. יחד עם זאת, אין איסור על עישון והנקה אבל ישנן המלצות: לעשן מיד אחרי ההנקה כדי שיהיה מרחק גדול עד להנקה הבאה, להחליף את החולצה שלבשת כשעישנת (הניקוטין נספג בבגד), לא לעשן בקרבת התינוק.ת, לעשות זאת בחדר אחר ועדיף כמובן בחלל פתוח, בחוץ, לעשן כמה שפחות.

אם את שותה תה מדי פעם את יכולה לשתות כל תה שטעים לך. מרווה נענע ושומר מומלץ שלא לשתות בכמויות גדולות אבל לגמרי אפשר לשתות מדי פעם..

אלכוהול בהנקה זה אולי לא להיט, אבל גם אפשרי- במידה ובתשומת לב לכמויות, לתזמון ולהשפעות.

אם את רוצה להנות מדי פעם מקצת יין, בירה, או כל מה שעושה לך טוב,יש דרך לעשות זאת ועדיין לשמור על התינוק.ת שלך מהשפעות האלכוהול.

רצוי לחכות לפחות 4 שבועות מהלידה, גם בשל ההנקות התכופות שמקשות על תכנון התזמון הנכון. ישנם מקורות שממליצים להמתין אפילו 3 חודשים בשל חוסר בשלות הכבד של התינוקות.
*השפעתו תהיה בשיאה 30 -60 דק אחרי הצריכה על קיבה ריקה ו- 60-90 דק' על קיבה מלאה.

* מה שיפחית את הריכוז שלו בדם ובחלב הוא הזמן (שאיבה לא תפחית את ההשפעה שלו). 

* זמן ההשפעה של מנת אלכוהול אחת נע בין 2-2.5 שעות מהשתייה. אם שתית 2 מנות- תכפילי את זמן ההשפעה שלו (כשאת שיכורה, גם החלב שלך שיכור). אם את צריכה לשאוב בזמן ההשפעה, אין להשתמש בחלב הזה להאכלת התינוק.ת.  

לתשומת ליבך:

צריכה מופרזת של אלכוהול בזמן ההנקה עלולה להשפיע על דפוסי השינה, על העוררות, על ההתפתחות הנוירולוגית של התינוק.ת. ואף להשפיע לרעה על ייצור החלב ועל טעמו.

מהי מנת אלכוהול אחת?

חצי כוס יין (120מ"ל)

1/3 כוס בירה

1 שוט חזק

לחצי כאן למאמר המלא על אלכוהול בהנקה

שתיית מים חשובה בהנקה באופן דומה לחשיבות שלה בלי קשר להנקה. חשוב ומומלץ לשתות לרווייה, בעיקר מים. ההמלצה היא לשתות לאורך כל היום ולשים לב לסימנים הברורים כשהשתייה אינה מספקת: השתן הופך כהה ובעל ריח חזק (אמור להיות בהיר מאד ואף שקוף) ולפעמים גם תהיה עצירות.

לאמא המניקה מותר לאכול דבש בהנקה- הוא לא עובר בחלב (לעומת זאת, אין לתת דבש לתינוקות מתחת גיל שנה)

את יכולה לשאוב את הצד השני בזמן שאת מניקה או את אותו הצד אחרי ההנקה. רק לקחת בחשבון שאם תשאבי אקסטרא כרגע זה עלול להגביר את

כמויות החלב.

בשלב הזה הכי נכון לעשות את זה בצורה הדרגתית. לצמצם הנקות, לרווח את הזמנים וכשמפסיקים להניק, לשאוב במידת הצורך ובהמשך לסחוט קצת שממש צריך. כמובן חשוב להמנע מגודש גם אם זה אומר שיקח עוד קצת זמן. אפשר לשתות חליטת מרווה מבושלת.

אין שום מניעה להניק כאשר חולים ואפילו להיפך. אם את מניקה בזמן שאת חולה את מעבירה לה נוגדנים מדויקים יותר וזה מה שיגן עליה.

אין הגבלה על מזונות, ולגבי קפאין עדיף להhשאר על שניים שלושה ביום ולהשתדל לשתות קפה אחרי ההנקה.

לי היו כסאות אוכל של איקאה והם היו אחלה אחד מהם היום אחרי 14 שנה משמש את האחיינית שלי ועדיין עושה עבודה מעולה.

אם הייתי קונה כיסא אחר זה לגמרי היה סטוקי כי הוא כיפי גם להמשך.

שאיבה בנוסף להנקה לא מורידה חלב. להיפך, זה גירוי נוסף לשד. שאיבה במקום הנקה עלולה להוריד כמויות חלב כי הגירוי של השאיבה לרוב פחות יעילה מהגירוי של התינוק.

לתת לזה צאנס, לנסות להניק אותה ולעקוב אחרי קקי פיפי ומשקל.

זה כביכול קצת מוקדם אם הולכים לפי ההנחיות של משרד הבריאות. מצד שני עד לא מזמן 4 חודשים זו היתה ההנחיה . אם

יש ממש דרישה שקשה להתעלם ממנה אפשר לזרום, אבל בכל מקרה ממליצה להתייעץ קודם עם גורם רפואי שמכיר את התינוק.

חד משמעית לא. הקולוסטרום לא מוגבל בכמות אלא בזמן וכל עוד הורמוני השילייה לא עוזבים את הגוף, הקולוסטרום ימשיך להיווצר. סחיטה מוקדמת עלולה לייצר צירים.

כדי שמערכת יצור החלב תעבוד בצורה מיטבית חשוב לגרות את השד באופן תכוף מרגע הלידה כדי שהגוף שלנו ילמד להכיר את התינוק, את הצרכים והתצרוכת שלו כל מנת שייצר חלב בתוקה מספקת. חשוב להשתדל לתת לשני הצדדים גירוי דומה שלא יקרה מצב ששד אחד מיצר משמעותית מותר חלב מהשני וכמובן לא לתת אוכל ממקור חיצוני כי זה יהיה על חשבון הייצור.

העיקר תלוי מי עושה את ההתרה. ובאיזה גיל…

אם עושים אותה אצל רופא שממש מתמחה בזה פגיעה בהנקה תהיה כמעט אפסית. כן יש מקרים בגילאים מאוחרים

יחסית שהתינוק עלול להפסיק לינוק פתאום לאחר התרה אבל זה לא ממש נפוץ. אני מעולם לא פגשתי בזה.

אם המשקל שלו תקין ויש מגמת עליה טובה ומספקת והוא מעל לשלושה קילו, תמשיכי להניק אותו לפי דרישה. אם בהמשך תתעורר

בעיה עם המשקל תחזרי להעיר אותו.