הנקת תאומים

הנקת תאומים

תאומים היא אירוע משמח, ובתור אמא לתאומים ויועצת הנקה בעצמי אני גם יודעת שזה מגיע עם אתגרים ייחודיים, במיוחד כשמדובר בהנקת תאומים. האכלת שני תינוקות בבת אחת יכולה להיות מורכבת מתישה, אבל עם הכלים והטכניקות הנכונות, זו יכולה להיות חוויה מתגמלת גם לך וגם לתינוקות. במאמר כאן אני אנסה לשתף אותך בטיפים וטכניקות להנקה מוצלחת של תאומים גם מהניסיון האישי שלי. 

תוכן עניינים

הכנה להנקת תאומים

הנקת תאומים דורשת הכנה, פיזית ונפשית. כאשר השלב הראשון הוא הקמת אזור הנקה נוח ופונקציונלי. בחרי מקום שקט וללא הסחות דעת, עם כיסא נוח ומשטח לתמיכה. כרית הנקה יכולה להועיל גם למיקום ותמיכה בתינוקות. חשוב להכין את עצמך נפשית לאתגרים שבפתח. הנקת תאומים יכולה להיות תובענית וגוזלת זמן, אבל זו גם הזדמנות ליצור קשר עם התינוקות שלך ולספק להם את ההתחלה הטובה ביותר בחיים.

הכנת הגוף להנקת תאומים

הגוף שלנו הוא מכונה מדהימה. אם יש לך ספקות לגבי כמות החלב שלך או האם תצליחי להניק, צריך לזכור שהגוף שלך מייצר את כמות החלב שהוא צריך לייצר. אם מדובר בתאומים הוא יידע לווסת ולייצר את כמות החלב האידיאלית בהתאם לתדירות ההנקה ולצורך. הנקה דורשת הוצאת אנרגיה, והנקת תאומים על אחת כמה וכמה. שימי לב לנושא התזונה שלך בתקופת ההנקה.

הכנת הסביבה להנקת תאומים

חשוב להכין מערך תומך מהסביבה (שותפים לחיים, קרובי משפחה) ולהעביר אליהם את המטלות השוטפות (קניות, סידורים) כל מנת שתוכלי להתרכז בתקופה הראשונית להנקה. ההכנה כוללת גם ארגון סביבת מגורייך, בין אם זה יצירת פינת הנקה או סידור שיהיה לך נוח ומתאים. אם את מעוניינת בכרית הנקה, בחרי אחת שתהיי וונחה ומרווחת ומותאמת להנקה תאומים.

הנקת תאומים במקביל או בנפרד?

להנקת תאומים יש מספר גישות עיקריות ולכל אחת את היתרונות והחסרונות שלה.

הנקת תאומים במקביל

גישה זו יכולה להיות נוחה יותר ויעילה גם מבחינת זמנים, היות ו-2 תינוקות בנפרד דורשים ניהול הנקה יותר מורכב. בכל מקרה בדומה להנקת תינוק יחיד, גם כאן מומלץ להניק כמה שיותר מוקדם, להקפיד על מגע עור לעור ולבסס את ההנקה בשעות הראשונות לאחר הלידה. אם לא ניתן להניק ביחד, אפשר לשאוב חלב בזמן שרק אחד מהתינוקות יונק. חשוב להצטייד במשאבת חלב טובה שתאפשר לך להישאר עם מלאי זמין.

הנקת תאומים בנפרד 

גישת ההפרדה אומרת שיש להרגיל כל תינוק בנפרד עד שההנקה תתבסס ורק לאחר שאת מרגישה שלכל אחד יש חיבור טוב, אפשר לעבור להנקת תאומים במקביל.
בכל מקרה, לאחר לידת תאומים הגוף שלך זקוק למנוחה והתאוששות. זה המקום לבקש עזרה ותמיכה מהסביבה שלך ולהיעזר בה. אם החלטת להניק אחד את יכול להעזר בקרובים שלך לסייע עם התינוק השני. לא לחשוש לפנות לעזרה ולקבל הדרכה גם מיועצת הנקה שיכולה ללוות אותך בתהליך. 

תנוחות הנקת תאומים

כלל אצבע הוא שקודם יהיה לך נוח וכל תנוחה שתבחרי תוריד לך עומס מהגוף. בחרי למשל כרית שתספק לך תמיכה נוחה ובמקביל פינה נוחה בבית אותה תוכלי לסדר בהתאם.

תנוחת פוטבול (תנוחה צידית)

בתנוחה זו, הראש של התינוקות מונח על כרית נתמך על ידי האמא. הגוף שלהם ממוקם מתחת לבית השחי שלך והרגליים שלהם פונות אל הגב שלך (כאילו את מחזיקה כדור פוטבול מתחת לבית השחי.

תנוחת X (הצלבה)

בתנוחה זו הפנים של התאומים פונות אחת לשנייה ואילו הרגליים נמצאות אחת על השנייה באלכסון (כמו X).

תנוחה מקבילה (תנוחת רכבת)

בתנוחה זו תינוק אחד יונק וגבו מופנה לבטן התינוק השני שיונק גם הוא מהצד השני, ככה שהם נמצאים במנח מקביל.

הנקת תאומים בשכיבה

האם שוכבת על גבה והתינוקות מונחים עליה מכל צד באופן אנכי בעוד האם תומכת בהם בצדדים.

החלפת צדדים

כפי שכבר ציינתי לא כל תינוק יונק אותו הדבר. יש לכך השפעה על ייצור החלב. למשל אם תינוק אחד יונק יותר טוב הוא משפיע על קצב ייצור החלב. רצוי לבצע החלפת צדדים אחת לכמה שעות על מנת לבצע איזון ולוודא ששני התינוקות מקבלים את החלב בצורה מאוזנת.

הנקת תאומים בחוץ

לאחר שהצלחת לבסס את ההנקה ואת מרגישה מספיק בנוח, אין שום בעייה להניק את התאומים בחוץ. את לא צריכה לדאוג לגבי סדר ההנקה ואם תחליטי להניק אחד ואחרי זה את השני זה בסדר גמור. אם את נמצאת בסביבה תומכת, את יכולה לבקש גם מאחד הסובבים אותך להיות עם התינוק שלא יונק בזמן את מניקה את השני.

טיפ חשוב !

בצעי מעקב מסודר אחר שיעור עליית המשקל שלהם. שימי לב מתי הם ינקו, מה היו מספר החיתולים שלהם וכן מעקב אחרי הקקי שלהם. ככה תוכלי לוודא שהם יונקים בצורה מספקת. 

Picture of עומר מלי הנגבי | יועצת הנקה מוסמכת  IBCLC
עומר מלי הנגבי | יועצת הנקה מוסמכת IBCLC

רוצה לתאם ייעוץ או לברר לגבי קורסים וסדנאות?
שלחי לי הודעה באינסטגרם או בוואטסאפ

קבלי את מדריך
 "המסע להנקה" חינם

מקבץ שיעורים מרוכזים במייל בלי חפירות מיותרות 

*מה עומד לקרות רגע אחרי הלידה * רשימת ציוד * מהם המפתחות המנטליים בהנקה * כיצד להימנע מציפיות לא ריאליות * איך להכין את הסביבה שלך לתמיכה מיטבית ועוד… + חוברת "100 שאלות ותשובות על הנקה"

אם במקרה נרשמת ולא קיבלת דיוור, יש לבדוק בתיקיית פרומושן או ספאם.