כוס טפטופים

כוס טפטופים

איך הפכה כוס הטפטופים לכלי כה פופולארי בקרב נשים מניקות, ואיך היא יכולה ל"הציל" לך את היום? במדריך הזה אני אעבור על שימוש בכוס טפטופים, היתרונות שלה, ושאלות רבות הקשורות לשילוב שלה עם הנקה ושאיבות במקביל. 

תוכן עניינים

מהי כוס טפטופים?

כלי איסוף חלב המסייע בזמן הנקה או שאיבה בצד השני. הכוס עשוייה בדרך כלל מסיליקון ומתאימה להנחה על השד. הכוס מסייעת לייצר יניקה באמצעות ואקום וכך לשאוב חלב מהשד ולאסוף אותו למיכל.

מה ההבדל בין כוס טפטופים למשאבת הנקה?

בעוד ששני המכשירים משמשים לאיסוף חלב אם, משאבת חלב וכוס טפטופים נבדלים זה מזה בכמה אופנים. משאבת חלב נועדה לשאוב חלב בצורה יעילה תוך שימוש במנוע ויניקה כדי לדמות את דפוס ההנקה של התינוק, לייצר גירוי לייצור חלב ולהגביר את תפוקת החלב. מצד שני, הכוס היא אביזר פסיבי שאוסף חלב מהשד הפנוי במקביל להנקה או שאיבה בצד השני. אין לה את היכולת לייצר את אותו גירוי כמו משאבת הנקה ולכן הכוס יעילה באיסוף וניצול "הטפטוף". הכוס לא נועדה לשאוב חלב ביעילות כמו משאבת חלב ואין להשתמש בה כתחליף לאחת.

כמה זמן אפשר לשים כוס טפטופים על השד?

ניתן לשים אותה באופן מוגבל בהתאם לרמת הנוחות ובזרימת החלב שלך, שימי לב כי הכוס מייצרת וואקום על הפטמה ושימוש רב מדי ללא הפוגה יכול לפגוע ברקמה שלה.

חשוב לנקות ולעקר אותה לאחר כל שימוש כדי למנוע זיהום. 

מתי כדאי לי להתחיל לאסוף חלב עם כוס טפטופים?

תיאורטית את יכולה להתחיל לאסוף חלב אם בשלב מוקדם. בדרך כלל 2-3 ימים לאחר הלידה. התחלה מוקדמת יכולה לעזור לבנות אספקת חלב, להקל על גודש ולספק חלב נוסף לתינוקך. עם זאת, מומלץ להמתין עד שההנקה תתבסס היטב לפני שימוש בכוס או משאבת חלב. שימי לב שאספקת החלב שלך התייצבה והתינוק שלך למד כיצד להיצמד ביעילות.

היתרונות של כוס טפטופים

ישנם מספר יתרונות עבור אמהות מניקות:

1. חיסכון בזמן ומאמץ

הכוס מאפשרת לך לאסוף חלב משד אחד תוך כדי הנקה או שאיבה בצד השני. משמעות הדבר היא שאין צורך להשקיע זמן ומאמץ נוספים בשאיבה או הוצאת חלב ידנית. אין שום בעייה גם לסחוט ידנית חלב לתוך כוס טפטופים ולדלג על שלב ה"וואקום".

2. מגבירה את אספקת החלב

שימוש בה יכול לעזור להגדיל את אספקת החלב שלך, כיוון שהשימוש בה ממריץ את השד ומעודד שחרור חלב. ככל שתאספי יותר חלב, הגוף שלך יפיק יותר, מה שיוביל לעלייה באספקת החלב לאורך זמן.

3. מפחיתה בזבוז חלב

הכוס מיועדת ל"קלוט" חלב שעלול לדלוף מהשד השני בזמן הנקה או שאיבה. אז במקום לתת לחלב הזה להתבזבז, המשמעות היא שתוכלי לחסוך ולאחסן כל טיפת חלב לשימוש עתידי. 

4. יעילה בהקלה מגודש בשד

כיועצת הנקה אני נתקלת בתופעות גודש בשד כל הזמן. זו בעיה שכיחה איתה מתמודדות אמהות מניקות. כאשר השדיים מתמלאים יתר על המידה בחלב, הם הופכים לגישים מאוד וקשים וזה מלווה לרב בכאבים וחוסר נוחות. שימוש בכוס יכולה לעזור להקל על בעיה זו על ידי שחרור עודפי חלב.

איך להשתמש בכוס טפטופים?

הנה סרטון הסבר "מדריך לשימוש בכוס טפטופים"

השימוש הוא פשוט וקל:

שטפי את הידיים היטב במים וסבון

וודאי שהכוס מעוקרת (השרייה במים רותחים למשך 5-10 דקות וקירור לפני  השימוש)

הניחי את פתח הכוס על השד שלך כאשר את לוחצת את הכוס עצמה (וודאי שהפטמה במרכז) 

לאחר שראית שהיא יושבת בצורה הדוקה ואטומה על השד, שחררי את הלחיצה בעדינות. אם עשית זאת נכון הוואקום יצמיד את הכוס לשד.

אפשרי לה להפעיל את ה"קסם" שלה בזמן שאת מניקה או שואבת בצד השני.

בסיום, הסירי בזהירות את הכוס והעבירי את החלב שנאסף למיכל אחסון.

טיפים לכוס טפטופים

1. התחילי  מוקדם

התחילי להשתמש בה בהקדם האפשרי, באופן אידיאלי במהלך השבועות הראשונים של לידת תינוקך. זה יעזור לעורר את ייצור החלב ולהגדיל את אספקת החלב שלך לאורך זמן.

2. היי עקבית

השתמשי בה בעקביות, רצוי בכל פעם שאתה מניקה או שואבת. זה יעזור לבסס שגרה ולעודד את הגוף שלך לייצר יותר חלב.

3. אחסני חלב אם בהתאם להנחיות

אחסני חלב אם כראוי. סמני כל מיכל בתאריך ושעת האיסוף ושמור אותו במקרר או במקפיא בהקדם האפשרי. הנה מאמר מסודר שמסביר הכל על אחסון חלב אם.

4. נקי באופן קבוע

נקי אותה באופן קבוע עם מים חמים וסבון. זה יעזור למנוע הצטברות של חיידקים ולשמור על החלב שלך בטוח עבור התינוק.

שאלות נפוצות

 

ניתן לאחסן במיכל נקי ומעוקר עד ארבע שעות בטמפרטורת החדר, שבוע במקרר ושישה חודשים במקפיא.

כן, ניתן להשתמש בה בשכיבה, אם כי ייתכן שיידרש קצת תרגול כדי לקבל את המיקום הנכון.

לא, זה אינו תחליף למשאבת חלב. בעוד שהיא יכולה לאסוף חלב בזמן הנקה או שאיבה בצד השני, משאבת חלב נועדה לשחרר חלב בצורה יעילה ויעילה יותר ותספק גירוי יעיל יותר לשד .

ניתן לעקר אותה על ידי הרתחתה במים למשך 5-10 דקות או באמצעות תמיסת עיקור.

בהתאמה נכונה לא אמור להיות כאב בפטמות. עם זאת יש מניקות שחשות כאב כתוצאה מהוואקום. זה בהחלט קורה. אם את חווה אי נוחות, בדקי את המיקום שלה על הפטמה, נסי לשחרר לשנות קצת את הזווית ולחבר מחדש במיקום קצת שונה.

Picture of עומר מלי הנגבי | יועצת הנקה מוסמכת  IBCLC
עומר מלי הנגבי | יועצת הנקה מוסמכת IBCLC

רוצה לתאם ייעוץ או לברר לגבי קורסים וסדנאות?
שלחי לי הודעה באינסטגרם או בוואטסאפ

קבלי את מדריך
 "המסע להנקה" חינם

מקבץ שיעורים מרוכזים במייל בלי חפירות מיותרות 

*מה עומד לקרות רגע אחרי הלידה * רשימת ציוד * מהם המפתחות המנטליים בהנקה * כיצד להימנע מציפיות לא ריאליות * איך להכין את הסביבה שלך לתמיכה מיטבית ועוד… + חוברת "100 שאלות ותשובות על הנקה"

אם במקרה נרשמת ולא קיבלת דיוור, יש לבדוק בתיקיית פרומושן או ספאם.