שבוע ההנקה

שבוע ההנקה

שבוע ההנקה הוא קמפיין בינלאומי המגיע לעורר ולדרבן פעילות והסברה בנושא הנקה, ללא קשר להבדלי תרבות ורקע. גם השנה יש מגוון גדול של אירועים סביב שבוע ההנקה בארץ ובמאמר הזה אני אסביר מה קורה בשבוע הזה ולמה צריך אותו?

תוכן עניינים

מה זה שבוע ההנקה ?

שבוע ההנקה הבינלאומי מתקיים מה-1 באוגוסט עד ה-7 באוגוסט מדי שנה. זהו אירוע המוקדש לקידום, תמיכה ונורמליזציה של הנקה. אנשים וארגונים ברחבי העולם מתכנסים כדי להעלות את המודעות למשמעות ההנקה עבור אמהות, תינוקות והסביבה. בכל שנה נבחר נושא מרכזי המדגיש את חשיבות ההנקה. זה יכול להיות בהקשר של הנקה ואיכות הסביבה, הנקה בתרבויות השונות, הנקה ובריאות ועוד.

מהי המטרה של שבוע ההנקה הבינלאומי?

העלאת המודעות להנקה ברמה הגלובלית, קידום חשיבותה, קיום אירועים הקשורים להנקה ושיתופי פעולה עם ארגונים בינלאומיים.

כיצד התחיל שבוע ההנקה?

שבוע ההנקה הבינלאומי התקיים לראשונה בשנת 1992. מקורו בשיתוף הפעולה בין ארגון הבריאות העולמי (WHO) וקרן הילדים של האו"ם (UNICEF). המאמצים המשותפים שלהם הובילו להקמת הברית העולמית להנקה World Alliance for Breastfeeding Action) – WABA) אשר דוגלת ברעיון שהנקה היא זכות יסוד של כל הילדים. כיום, ארגונים רבים בעולם פועלים לצד WABA כדי לקדם הנקה ברחבי העולם.

באילו נושאים מתמקד שבוע ההנקה?

בעוד שהנקה מציעה אינספור יתרונות, היא לא חפה מאתגרים. בשבוע זה מקדם את המודעות לנושא ודרכים לפתרונות מעשיים.

תמיכה בהנקה מהקהילה והסביבה

קידום הנקה דורש מאמץ קולקטיבי מאנשי מקצוע בתחום הבריאות, משפחות, קהילות וממשלות. ספקי שירותי בריאות ויועצות הנקה ממלאים תפקיד חיוני בחינוך אמהות לעתיד לגבי יתרונות ההנקה ומתן סיוע לאחר לידה. תמיכה משפחתית חשובה לא פחות; בני זוג, סבים וסבתות ובני משפחה אחרים יכולים לתרום משמעותית למסע ההנקה של האם. יתרה מכך, קהילות וממשלות צריכות ליישם מדיניות ויוזמות המעודדות ותומכות בהנקה, כגון יצירת מרחבים ציבוריים ידידותיים להנקה והבטחת התאמות במקום העבודה לאמהות מניקות.

הנקה בציבור: לשבור את הסטיגמה

הנקה היא מעשה טבעי וחיוני, ולאמהות מניקות יש את הזכות להניק את תינוקיהן במרחבים ציבוריים ללא חשש משיפוטיות או אפליה. שבירת הסטיגמה סביב הנקה בציבור חיונית ליצירת סביבה תומכת לאמהות מניקות. על ידי נורמליזציה של הנקה בפומבי, נוכל לעזור לאמהות להרגיש בטוחות ונוחות יותר בזמן הזנת התינוקות שלהן, ללא קשר למיקומן.

מאבק במידע מוטעה על הנקה

למרבה הצער, הנקה מתמודדת לעיתים קרובות עם מידע מוטעה ומיתוסים שיכולים להרתיע חלק מהאמהות מלהתחיל או להמשיך בהנקה. טיפול בתפיסות שגויות נפוצות, כמו ספקות לגבי אספקת חלב או האמונה שפורמולה שווה ערך לחלב אם, היא חיונית. מתן מידע אמין ומבוסס ראיות חיוני כדי להעצים את האמהות עם הידע הדרוש להן כדי לקבל החלטות מושכלות לגבי הנקה.

הנקה ואיכות הסביבה

הנקה לא רק מועילה לתינוקות ולאמהות אלא גם לאיכות הסביבה. ייצור חלב אם מייצר פסולת מינימלית בהשוואה לייצור, אריזה וסילוק של מוצרים אחרים. על ידי הבחירה להניק, אמהות תורמות לעתיד בר קיימא יותר עבור ילדיהן. 

הנקה במצבי חירום

בתקופות של אסונות ומקרי חירום, ההנקה הופכת קריטית עוד יותר להישרדותם ולרווחתם של תינוקות. עם זאת, עלולים להיווצר אתגרים במצבים אלו, כגון שיבושים בשגרת ההנקה או גישה מוגבלת לתמיכה בהנקה. אמהות חייבות להיות מוכנות ומודיעות על שיטות הנקה חירום כדי להבטיח שהן יוכלו להמשיך לספק תזונה ונוחות חיונית לתינוקות שלהן.

הנקה בתרבויות שונות

שיטות ההנקה משתנות בין התרבויות, וכל מסורת מחזיקה באמונות ומנהגים ייחודיים סביב המעשה הטבעי הזה. שבוע ההנקה העולמי חוגג את המגוון הזה, מכיר ומכבד את הדרכים השונות בהן אמהות מטפחות את התינוקות שלהן. על ידי הבנה והערכת נקודות מבט תרבותיות שונות, נוכל ליצור סביבה מכילה ותומכת יותר עבור אמהות מניקות ברחבי העולם.

שילוב הנקה ועבודה

איזון בין אחריות עבודה לבין הנקה יכול להיות מאתגר עבור אמהות מועסקות. עם זאת, עם תמיכה נכונה של מעסיקים ועמיתים, ניתן לשלב בהצלחה את שני ההיבטים. חברות יכולות ליישם מדיניות המאפשרת הפסקות הנקה ולספק חללים ייעודיים לאמהות מניקות. על ידי טיפוח סביבת עבודה ידידותית להנקה, מעסיקים תורמים לרווחתם של עובדיהם וילדיהם כאחד.

הנקה ממושכת: מעבר לשנה הראשונה

ההנקה לא בהכרח חייבת להפסיק לאחר השנה הראשונה לחייו של התינוק. להנקה ממושכת, הנמשכת מעבר לשנה הראשונה, יש מערך יתרונות ואתגרים משלה. יש אמהות שבוחרות להניק את הפעוטות והילדים הקטנים שלהן מסיבות רגשיות ותזונתיות. עם זאת, עמדות חברתיות כלפי הנקה ממושכת יכולות לפעמים להיות קריטיות, מה שהופך את זה לחיוני לתמוך באמהות בהחלטות האישיות שלהן.

גמילה: מעבר מחלב אם למזון מוצק

כאשר תינוק גדל ומתפתח, מגיע בסופו של דבר הזמן לגמילה – המעבר מחלב אם למזון מוצק. הכרת סימני המוכנות לגמילה והבנת התהליך חיונית למעבר חלק ועדין. גמילה יכולה להיות תהליך הדרגתי, המאפשר הן לאם והן לתינוק להסתגל לשינוי בצורה אוהבת ותומכת.

אירועים ופעילויות בשבוע ההנקה הבינלאומי

במהלך השבוע מתקיימים מגוון אירועים ופעילויות מאורגנים ברחבי העולם כדי להעלות את המודעות ולספק תמיכה לאמהות מניקות. תוכניות חינוכיות ומסעות פרסום נערכים כדי להפיץ מידע על חשיבות ההנקה ולטפל בתפיסות מוטעות נפוצות. בעידן הדיגיטלי, אירועים וירטואליים וסמינרים מקוונים ממלאים תפקיד מכריע בהגעה לקהל רחב יותר, תוך טיפוח תחושת הקהילה בקרב אמהות מניקות. בנוסף, קבוצות תמיכה מציעות מרחב בטוח לשיתוף חוויות, חיפוש עצות ובניית חברויות וקשרים עם אמהות מניקות אחרות.

גם אני לוקחת חלק ותוכלו למצוא אותי במספר מוקדים ופעילויות ברשתות החברתיות ובאירועים ברחבי הארץ. 

הנחות ומבצעים בשבוע ההנקה

כדאי לנצל את התקופה גם למבצעים מיוחדים כמו הנחות או הרצאות של אנשי ונשות מקצוע בתחום. גופים ומותגים שונים מציעים מגוון הטבות ופעילויות מיוחדות. גם כאן במניקות אני תמיד מתכננת הפתעות מיוחדות לקהילה שלנו. את מוזמנת להירשם לניולטר של האתר (בתחתית העמוד), לעקוב אחרי עמוד ההטבות למניקות והאינסטגרם שלי לפרטים נוספים.

ניתן לקבל מידע נוסף דרך רשתות חברתיות, קופות חולים, אתר משרד הבריאות וכמובן באתר שלי

כל שנה יש אירועים שונים ופעילויות מגוונות. החל מהרצאות אונליין, כנסים ומפגשים במקומות שונים. כדאי לעקוב אחר הפרסומים מראש.

כל אחת ואחד שרוצה לקבל מידע ולקחת חלק בפעילויות השונות של שבוע ההנקה יכולים לעשות זאת. כולל בן או בת הזוג. בנוסף גם מעסיקים או נציגים במגזר הפרטי והציבורי המעוניינים לקבל כלים פרקטיים וידע הקשור לשילוב הנקה בתחום הפעילות שלהם יכולים למצוא את מה שמתאים להם.

ממש לא. אם הנושא הזה מעניין אותך, או את הקרובים לך, גם את וגם הם יכולים לקחת חלק באירועי שבוע ההנקה ללא קשר אם כרגע את מניקה או לא. 

Picture of עומר מלי הנגבי | יועצת הנקה מוסמכת  IBCLC
עומר מלי הנגבי | יועצת הנקה מוסמכת IBCLC

רוצה לתאם ייעוץ או לברר לגבי קורסים וסדנאות?
שלחי לי הודעה באינסטגרם או בוואטסאפ

קבלי את מדריך
 "המסע להנקה" חינם

מקבץ שיעורים מרוכזים במייל בלי חפירות מיותרות 

*מה עומד לקרות רגע אחרי הלידה * רשימת ציוד * מהם המפתחות המנטליים בהנקה * כיצד להימנע מציפיות לא ריאליות * איך להכין את הסביבה שלך לתמיכה מיטבית ועוד… + חוברת "100 שאלות ותשובות על הנקה"

אם במקרה נרשמת ולא קיבלת דיוור, יש לבדוק בתיקיית פרומושן או ספאם.