אמבטיה ראשונה

אמבטיה ראשונה

רחצה

חשוב שתדעו שאין צורך, ואפילו מומלץ שלא לרחוץ את התינוק לפחות בשלושת הימים הראשונים לחייו. הורניקס (חומר לבן שומני המכסה את עור העובר ושומר עליו בעודו ברחם) שומר ומגן על עורו של התינוק. את האמבטיה הראשונה כדאי לעשות בבית באווירה רגועה ונעימה.
בזמן הרחצה רצוי שטמפרטורת החדר תהיה בסביבות 25 מעלות צלזיוס.
טמפרטורת המים המומלצת לרחצה הינה 37 מעלות, אם אין לכם מד חום לאמבטיה בדקו את טמפרטורת המים עם המרפק. כף היד שלנו היא לא מדד טוב לטמפרטורת המים.

אפשר לרחוץ את התינוק תחת מים זורמים וזו הדרך הנקייה ביותר, אך עם זאת, חשוב שתיבחרו את הדרך הנוחה ביותר עבורכם: כיור, אמבטיית תינוקות, דלי וכו…

אם בחרתם לשים סבון או שמן באמבט, רחצו את פני התינוק לפני כן, או השתמשו בקערה עם מים נקיים ליד האמבט איתם תוכלו לנקות את פני התינוק בעזרת צמר גפן כפות ידיכם. שימו לב לנקות היטב בין הקפלים של התינוק בצוואר, בירכיים, במפשעה, מאחורי האזניים וכמובן- בסוף האמבטיה חשוב לייבש את גופו של התינוק תוך שימת דגש על אזורים האלו.

לפני תחילת הרחצה שימו לב שהסבון או שמן האמבט והמגבת בהישג ידכם (במיוחד אם אתם לבד).

ממליצה בחום להשתמש בסבון טבעי ללא  פארבנים, שמן מינרלי, וזלין, SLS ו SLES.. חומרים אלו הם תוצרי לוואי של נפט ונשארים על עור התינוק ונספגים לגופו לאחר הרחצה. סבונים טבעיים ניתן למצוא היום  בפארמים השונים, חנויות טבע וכמובן ברשת  יש חנויות שמוכרות סבונים טבעיים המאושרים ע"י משרד הבריאות.
אופציה נוספת היא להשתמש בשיבולת שועל במקום שמן או סבון. אז איך עושים את זה? לוקחים חופן או שניים של שיבולת שועל ושמים בתוך גרב (נקייה כמובן J) סוגרים אותה ושמים אותה במי האמבט. סחטו מידי פעם את הגרב- חלב שיבולת השועל שמנוני מנקה ומרפא את העור. האמינו לי- לא תתחרטו!
שימו לב, אין צורך לעשות אמבטיה לתינוק בכל יום, בטח ובטח בחורף.
– טיפ קטן- רצוי לעטוף תינוק שמתקשה להיכנס לאמבטיה בחיתול טטרה, ולהכניסו כך למים.

תמונה של עומר מלי הנגבי | יועצת הנקה מוסמכת  IBCLC
עומר מלי הנגבי | יועצת הנקה מוסמכת IBCLC

רוצה לתאם ייעוץ או לברר לגבי קורסים וסדנאות?
שלחי לי הודעה באינסטגרם או בוואטסאפ

לפרטים על הכנה להנקה, קליניקות הנקה וסדנאות נוספות

קבלי את מדריך
 "המסע להנקה" חינם

מקבץ שיעורים מרוכזים במייל בלי חפירות מיותרות 

*מה עומד לקרות רגע אחרי הלידה * רשימת ציוד * מהם המפתחות המנטליים בהנקה * כיצד להימנע מציפיות לא ריאליות * איך להכין את הסביבה שלך לתמיכה מיטבית ועוד… + חוברת "100 שאלות ותשובות על הנקה"

אם במקרה נרשמת ולא קיבלת דיוור, יש לבדוק בתיקיית פרומושן או ספאם.